Descriere
Tara de origine: China
Cantitate: 250g
Prezentare: PUDRĂ
CONTINUT:
- pana la 50% proteine
- minerale (Ca, Mg, Fe, K, P)
- vitamine (A, D, E, B6, K) si enzime digestive
EFECTE:
- laxativ si diuretic
- antiinflamator
- anti-ulceros
DOZA: intretinere = 1 lingurita
Alfalfa, cunoscută și sub denumirea de lucernă sau Medicago sativa, este o plantă care a fost cultivată ca hrană pentru animale de sute de ani. Acesta a fost mult timp apreciat pentru conținutul său superior de vitamine, minerale și proteine, în comparație cu alte surse de alimentare. Alfalfa face parte din familia leguminoaselor, dar este considerată și o erbă. Se pare că a provenit inițial din Asia de Sud și Centrală, dar de atunci a fost cultivată în întreaga lume de secole. Pe lângă faptul că este folosit ca furaj, are și o lungă istorie de utilizare ca plantă medicinală pentru oameni. Semințele sau frunzele sale uscate pot fi luate ca supliment, sau semințele pot fi încolțite și mâncate sub formă de varză de lucernă.
Semința de lucerna este adesea încolțită în varza de lucerna și mâncată în salate și sandwich-uri. S-a spus că Alfalfa este benefică în tratarea multor lucruri, precum alergii, astm, diabet, tulburări gastro-intestinale, colesterol ridicat și tulburări menstruale.
Beneficii pentru sănătate
Alfalfa este un aliment cu un conținut scăzut de calorii, nutritiv. Conform bazei de date de nutrienți USDA, 1 cană de varză de lucernă conține aproximativ 8 calorii, .2 grame de grăsimi, .7 grame carbohidrați, .6 grame de fibre și 1,3 grame proteine. Alfalfa este o sursă bogată de fibre, care este carbohidratul indigestibil care poate ajuta la reducerea colesterolului și la creșterea sentimentelor de plenitudine. De asemenea, conține anumite vitamine și minerale, inclusiv calciu, potasiu, fier, fosfor, vitamina C și vitamina K.
Alfalfa a fost folosit de mai mulți ani pentru tratamentul multor afecțiuni, inclusiv:
- Afecțiuni la rinichi
- Probleme ale vezicii urinare și prostatei
- Colesterol
- Osteoartrita
- Artrita reumatoida
- Diabet
- Stomac deranjat
Afecțiuni la rinichi, vezică și prostată
Afirmațiile anecdotice sugerează că lucerna acționează ca un diuretic și, prin urmare, ajută la tratamentul afecțiunilor rinichilor, vezicii urinare și prostatei. Cu toate acestea, nu există informații suficiente pentru a susține această afirmație.
Scăderea colesterolului
Alfalfa conține fibre, dar conține și saponine, care este o substanță gândită pentru a lega colesterolul cu sărurile biliare din corp și pentru a reduce nivelurile de colesterol din sânge (sânge). De asemenea, s-a constatat că Alfalfa scade nivelul colesterolului la om în studiile mici necontrolate; cu toate acestea, aceste studii au fost efectuate în grupuri foarte mici în anii 1980 și nu cunoaștem efectele pe termen lung. Studii clinice mai lungi trebuie făcute pentru a determina o asociere mai bună.
Osteoartrita și artrita reumatoidă
Multe persoane folosesc lucerna în tratamentul artritei, cu convingerea că lucerna poate reduce inflamația și ajută organismul să mențină un pH bun. Deși lucerna poate avea proprietăți anti-inflamatorii și anti-oxidante, nu există studii cunoscute care să susțină această afirmație.
Diabet
Deoarece lucerna este bogată în fibre, consumul poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Fibra este partea indigestibilă a carbohidraților care este eliberată lent în fluxul sanguin, motiv pentru care alimentele bogate în fibre provoacă o creștere mai lentă a zahărului din sânge. Și cum rămâne cu suplimentarea cu extract de lucerna?