Descriere
Tara de origine: Polonia
Cantitate: 125g
Prezentare: PUDRĂ
CONTINUT:
- antioxidanti (antocianine, proantocianine)
- acizi fenolici si flavonoizi
- vitamine (A, B9, C, E, K) si minerale
EFECTE:
- tonic urinar
- tonic sanguin si fortifiant circulator
- efect gastroprotector si antiinflamator
DOZA: intretinere = 1 lingurita
Fructele de aronia (Aronia melanocarpa) sunt fructe mici, întunecate, care au devenit populare în rândul consumatorilor conștienți de sănătate. Sunt considerate una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți ai plantelor, despre care se spune că oferă multe proprietăți de promovare a sănătății.
Beneficii pentru sănătate ale fructelor de aronia
Fructele de aronia au efecte antiinflamatorii și antioxidante. Acest lucru vă poate proteja celulele de daune și vă poate aduce sănătate în multe feluri.
Conține antioxidanți puternici
Fructele de aronia ambalează un nivel ridicat de antioxidanți. Acești compuși îți apără celulele de deteriorarea cauzată de radicalii liberi. O acumulare de radicali liberi poate provoca stres oxidativ, care poate duce la afecțiuni cronice, precum boli de inimă și cancer.
Fructele de aronia sunt o sursă excelentă de polifenoli, care este un grup de antioxidanți care include acizi fenolici, antocianine și flavanoli. Studiile efectuate pe eprubetă indică faptul că antioxidanții din boabele de aronie pot inhiba activitatea radicalilor liberi.
Boabele în sine au arătat și o activitate antioxidantă superioară, comparativ cu alte cinci fructe de pădure. Ba mai mult, un studiu realizat în 30 de persoane sănătoase a descoperit că extractele din fructele de aronia au redus semnificativ stresul oxidativ cauzat de un medicament antipsihotic în decurs de 24 de ore.
Pot avea efecte anticancerigene
Fructele de aronia se pot proteja împotriva cancerului. Un studiu test-tub a constatat că 50 mg de extract de aronia a redus creșterea celulelor canceroase cu 60% după 24 de ore. Se crede că activitatea antioxidantă puternică a antocianinelor este responsabilă pentru acest efect de suprimare a cancerului. În mod similar, extractele din boabe pot reduce stresul oxidativ legat de cancerul de sân. Într-un studiu, aceste extracte au redus numărul radicalilor liberi superoxid nocivi din probele de sânge prelevate de la femei cu cancer de sân. Acestea fiind spuse, cercetările actuale sunt limitate și sunt necesare studii umane pentru a evalua relația dintre boabele de aronia și protecția împotriva cancerului.
Are beneficii pentru sănătatea inimii
Datorită proprietăților sale antioxidante, fructele de aronia pot îmbunătăți sănătatea inimii. În special, aceștia pot ajuta persoanele cu sindrom metabolic, un grup de afecțiuni – inclusiv nivelul ridicat de colesterol și trigliceride – care crește probabilitatea dumneavoastră de boli de inimă și diabet.
Un studiu de 2 luni la 38 de persoane cu sindrom metabolic a observat că suplimentarea cu 300 mg de extract de aronă a scăzut zilnic în mod semnificativ trigliceridele, colesterolul LDL (rău) și colesterolul total.
Un studiu similar de 2 luni la 25 de persoane cu sindrom metabolic a constatat că administrarea a 300 mg de extract de aronia zilnic a redus semnificativ aceiași markeri de sănătate, precum și tensiunea arterială.
Ajuta la cresterea imunitatii
Fructele de aronia pot consolida și susține sistemul imunitar.
Un studiu pe eprubetă a arătat că extractele de aronia din fructe de padure au prezentat o activitate antibacteriană puternică împotriva bacteriilor potențial dăunătoare Escherichia coli și Bacillus Cereus. A exercitat acest efect prin reducerea producției de bacterii a unui scut protector numit biofilm.
În plus, un studiu de 3 luni la rezidenții a 6 case de îngrijire medicală a constatat că cei care beau fie 5,3 sau 3 uncii (156 sau 89 ml) de suc de boabe de aronie au prezentat zilnic reduceri de 55% și 38% în infecții ale tractului urinar, respectiv.
Fructele de aronia pot reduce și inflamația inhibând eliberarea de substanțe pro-inflamatorii, cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa, care pot stimula sănătatea imunitară. În cele din urmă, fructele de padure pot avea efecte antivirale.