Descriere
Acai supliment pudra 60g
Cantitate: 60g
Prezentare: PUDRĂ
Tara de origine:Brazilia
CONTINUT:
- vitamine (complex B, C)
- minerale (fier, calciu, fosfor), antioxidanti
- proteine (in cantitati asemanatoare cu laptele de vaca crud)
EFECTE:
- scadere in greutate
- efect detoxifiant sanguine
- imbunatateste memoria si concentrarea
DOZA RECOMANDATA: intretinere = 1/2 lingurita
Boabele Acai sunt un fruct asemănător strugurilor originari din pădurile tropicale din America de Sud. Sunt recoltate din palmieri acai.
Fructele au aproximativ 1 – 2 centimetri (cm) în diametru și o culoare violetă profundă. Semința constituie aproximativ 80 la sută din fructe. Gustul fructelor de acai a fost descris ca un amestec de ciocolată și fructe de pădure, cu un ușor gust de metal.
Acestea contin foarte multi antioxidanti. Antioxidantii sunt importanti deoarece neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi din intreg corpul. Boabele de acai au o cantitate incredibil de mare de antioxidanți, eliminând alte fructe bogate în antioxidanți precum afine și merișoare
Boabele Acai au fost denumite superalimente, cu beneficii de la aspectul îmbunătățit al pielii până la pierderea în greutate.
Beneficii pentru sanatate:
Ajuta la functionarea functiei cognitive
Afecțiunile cerebrale legate de vârstă, precum boala Alzheimer și boala Parkinson nu au nicio cură, însă cercetările sugerează că dietele bogate în antioxidanți și compuși polifenolici antiinflamatori pot scădea riscul acestor boli.
Mai exact, antocianina antioxidantă, care este abundentă în fructele de acai, poate scădea stresul oxidativ și inflamația, promovând sănătatea creierului.
De asemenea, s-a demonstrat că antocianinele îmbunătățesc și îmbunătățesc memoria. Se crede că funcționează prin inhibarea neuroinflamării, activarea semnalizării sinaptice și îmbunătățirea fluxului de sânge către creier.
Sustine sanatatea inimii
Consumul de antocianină a fost puternic legat de protecția împotriva stresului oxidativ.
Un studiu a descoperit că consumul regulat de antocianine poate reduce riscul de atac de cord cu 32 la sută la femeile tinere și de vârstă mijlocie.
Fibrele și grăsimile sănătoase pentru inimă din acai susțin și sănătatea inimii. Grăsimile sănătoase pentru inimă cresc colesterolul HDL („bun”) și scad colesterolul LDL („rău”).
Mai multe studii longitudinale au raportat un risc semnificativ mai mic de boli cardiovasculare și o mortalitate cauzală cu un consum mare de fibre. Aportul de fibre reduce de asemenea colesterolul LDL.
Aportul de fibre nu este asociat numai cu o incidență mai mică a bolilor cardiovasculare, ci și o evoluție mai lentă a bolii la persoanele cu risc ridicat.
Are proprietati anticancerigene
S-a observat că antocianinele se implică în activități anticarcinogene, deși mecanismele exacte nu sunt cunoscute. Studiile de laborator folosind o varietate de celule canceroase au indicat că antocianinele:
- acționează ca antioxidanți
- activează enzimele detoxifiante
- previn proliferarea celulelor canceroase
- induce moartea celulelor canceroase
- au efecte antiinflamatorii
- inhibă o parte din începutul formării tumorilor
- previn invazia celulelor canceroase
Un studiu mic pe 25 de pacienți cu cancer colorectal a constatat că un aport de 7 zile de 0,5-2,0 grame (g) de antocianine a dus la îmbunătățiri similare cu alte terapii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.