Descriere
Acerola – supliment pudra 60g
Visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana are un continut remarcabil de vitamina C. Pulpa este zemoasa, iar gustul este in aceeasi masura dulce si acru.
Acerola (Malpighia glabra), cunoscută și sub numele de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană, este o specie subtropicală specifică regiunii Caraibelor.
Este recunoscută pe plan internațional pentru puterea ei antioxidantă și cantitatea extraordinară de Vitamina C pe care o conține (mai exact, o concentrație de 1000-4500mg / 100g, considerabil mai mare decât cea a portocalelor, lămâilor sau chiar a fructelor de pădure).
Fructele mature sunt cărnoase şi suculente, cu un gust dulce-acrişor. În medicina populară din Brazilia, acerola era utilizată ca hemostatic și întăritor al inimii.
Tara de origine: Brazilia
Cantitate: 60g
Prezentare: PUDRĂ
CONTINUT:
- vitamine (A, B1, B2, B6, C)
- calciu, magneziu
- antioxidanti
EFECTE:
- antioxidant si remineralizant
- util in surmenaj, convalescenta, graviditate, lactatie
- stimuleaza productia de colagen si detoxifierea cutanata
DOZA: întreținere = 1/2 linguriță (contraindicată în litiază renală sau gută)
Valori nutriționale/100g:
Energie: 1444Kj / 345Kcal
Grăsimi: 0g
Carbohidrați: 87g din care zaharuri 31g
Proteine: 7.6g
Fibre: 8.2 g
Săruri: 18g
Iata 10 beneficii pentru sanatate ale fructelor acerola:
Supliment de vitamina C
Acerola este foarte cunoscut pentru nivelul ridicat de conținut de vitamina C. Conține a doua cea mai mare cantitate de vitamina C imediat după boaba neuro-protectoare „camu camu”. Consumul de doar câteva dintre aceste fructe de pădure poate îndeplini aportul nostru recomandat zilnic de Vitamina C. Mai mult, aproximativ 180 ml suc de acerola conține cât vitamina C este prezent în 14 litri de suc de portocale.
Previne scorbutul
Fiind o sursă bogată de vitamina C, acerola poate pune capăt scorbutului, care este cauzat de deficiența acestei vitamine.
Supliment de vitamina A
Conținutul de vitamina A al unui fruct de acerola mică este egal cu cel al unui morcov cu dimensiuni complete! Ne putem îndeplini cu ușurință nevoile zilnice de această vitamină consumând 1 sau 2 acerola pe zi. Deci, poate fi folosit și ca supliment natural de vitamina A.
Promovează sănătatea vizionară
Datorită nivelului ridicat de conținut de vitamina A, acesta ajută la îmbunătățirea viziunii noastre. De asemenea, ajută la evitarea hemoragiilor retiniene (sângerare în ochi), precum și la formarea cataractei.
Oferă substanțe nutritive esențiale
În afară de vitaminele C și A, acerola este, de asemenea, încărcată cu mai mulți alți nutrienți care sunt esențiali pentru menținerea funcționalității normale a sistemului nostru. Acestea includ B-Vitamine (B1 sau tiamina, B2 sau riboflavina, B3 sau niacină, B5 acid pantotenic, B9 sau acid folic etc.) minerale și electroliți (fier, magneziu, potasiu, calciu, zinc, cupru, fosfor, etc. .), acid malic, zaharuri (zaharoză, fructoză, dextroză etc.), fibre dietetice, proteine, lipide, acizi grași ș.a.
Bogat în antioxidanți
Acerola este ambalat cu compuși antocianidină polifenolici, cum ar fi acidul ferulic, quercetina, taninurile, acidul clorogenic, cianidina-3-glicozidă și multe altele, care oferă proprietăți antioxidante excelente. Mai mult, vitaminele A și C din concentratul de suc de acerola funcționează ca antioxidanți naturali. Toate acestea ajută la prevenirea infecțiilor și a îmbătrânirii celulare, făcând sângele liber de radicalii liberi nocivi.
Îmbunătățește imunitatea
Antioxidanții, în special compușii fito-chimici, precum și vitamina C, prezenți în fructe de pădure joacă un rol cheie în întărirea sistemului nostru imunitar. În cele din urmă ne ajută să stăm departe de inflamații, boli degenerative, cancer etc.
Crește producția de colagen
Îmbunătățește metabolismul
Reduce probleme gastrointestinale
Recenzii
Nu există recenzii până acum.