Descriere
Agave – nectar 250ml
Tara de origine:Mexic
Cantitate: 250ml
Prezentare: NECTAR
CONTINUT:
- inuline (90% fructoza)
- saponine
- fibre
EFECTE:
- hipoglicemiant (indice glicemic 27)
- hipolipemiant
- scade apetitul
DOZA: intretinere = 1-2 lingurite
Nectarul Agave este de fapt un sirop (nectarul este într-adevăr doar un termen de marketing). Provine din lichidul din interiorul plantei de agave albastre. Aceasta este aceeași plantă care se folosește la fabricarea tequila.
Nectarul de Agave se face prin următorii pași:
Lichidul este extras pentru prima dată din plantă. Sucul este apoi filtrat. Sucul filtrat se încălzește pentru a-și descompune componentele într-un simplu zahăr numit fructoză. Lichidul rezultat este apoi concentrat într-un sirop. Nectarul Agave necesită mai multe etape de procesare înainte de a putea fi consumat. Alimentele procesate pot fi mai puțin sănătoase, deoarece procesul de rafinare a alimentelor înseamnă adesea pierderea o parte (sau toate) din beneficiile sale naturale pentru sănătate.
Alte beneficii pentru sănătate
Pe lângă faptul că este delicios, s-a constatat că nectarul Agave are și alte beneficii pentru sănătate. S-a demonstrat că este eficient în reducerea frecvenței tusei, calmarea durerilor de gât și îmbunătățirea calității somnului copiilor care tusesc. Este, de asemenea, anti-viral, anti-fungic, anti-bacterian și poate ajuta la reducerea alergenilor de sezon atunci când mierea este din zona locală. De asemenea, nectarul nu strică niciodată.
Agave conține, de asemenea, o cantitate corectă de substanțe fitochimice care pot servi drept antioxidanți. În general, cu cât mierea este mai întunecată, cu atât antioxidanții sunt mai mari. Se consideră că antioxidanții ajută organismul să elimine radicalii liberi nocivi. Cercetările arată că antioxidanții pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, la combaterea îmbătrânirii și la reducerea riscului dumneavoastră de boli cardiovasculare. Cele mai multe beneficii se văd în mierea crudă care nu este pasteurizată.
Beneficii de protecție pentru sănătate
Planta cu agave conține mai mulți compuși cu beneficii protectoare. Agave conține saponine, care se leagă de colesterol și poate ajuta la scăderea nivelului general al colesterolului, potrivit Jonny Bowden, autorul „Cele mai sănătoase mese de pe Pământ”. Saponinele ar putea ajuta, de asemenea, la inhibarea creșterii tumorilor canceroase, notează Bowden. Agave conține, de asemenea, inulină, un tip de fibre care este, de asemenea, un probiotic sau un tip benefic de bacterii. O porție de agave, spre deosebire de nectarul de agave, furnizează și o doză bună de fibre, iar o mulțime de fibre poate reduce riscul de constipație.
Agavează-te în dieta ta
Nectarul de Agave este mai dulce decât zahărul granulat, așa că nu trebuie să utilizați atât de mult pentru a obține aroma dulce pe care o căutați. În rețete, cum ar fi produse coapte, folosiți o treime mai puțin nectar de agave decât ați face zahărul și reduceți conținutul lichid total al rețetei cu o pătrime, recomandă revista „Mâncând bine”. Deși nu este frecventă în majoritatea părților din Statele Unite, agave poate fi prăjită sau mâncată crudă, cum ar fi prin adăugarea de tulpini la o salată. Florile sunt, de asemenea, comestibile. Nectarul Agave este cel mai obișnuit mod de a consuma mâncarea, dar căutați soiuri organice certificate USDA, deoarece agave importate din Mexic pot fi contaminate cu pesticide, notează „Mâncând bine”.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.