Descriere
Ciuperca Maitake supliment pudra 60g
Ciuperca Maitake înseamnă „ciupercă de dans” în japoneză și a fost întotdeauna atribuit sentimentului de bucurie. Acest lucru se poate întâmpla pentru că în Japonia feudală, se spune că domnii locali și-au plătit subiecților greutatea echivalentă a maitake-ului în argint. A apărut o tradiție prin care domnii locali își prezentau Shogunul cu ciuperci maitake pentru a-și câștiga favoarea. Sătenii japonezi se spune că au dansat de bucurie când au găsit o mulțime mare de maitake, deoarece știau că vor fi plătiți frumos pentru ei.
Cantitate: 60g
Prezentare: PUDRA CONTINUT:
- aminoacizi
- beta-glucani
- inhibitori enzimatici
EFECTE:
- neuroregenerator
(lizofosfatidiletanolamina) - antimutagen
DOZA: intretinere = 1 lingurita
UTILIZARE TRADIȚIONALĂ ȘI BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE
Japonezii au fost întotdeauna în fruntea cunoașterii tradiționale a ciupercilor, iar ciuperca Maitake nu face excepție. Extinzându-se de-a lungul istoriei japoneze, Maitake a jucat un rol important în economiile și tradițiile locale. Acesta este recunoscut pentru aroma sa delicioasă și un favorit printre regalitatea japoneză. Ca și în cazul altor ciuperci din Asia de Est, Maitake a fost apreciat pentru proprietățile sale de longevitate și s-a crezut că aduce vigoare organismului. Luată ca un tonic, se zvonea că această ciupercă fortifică sistemul imunitar, scade tensiunea arterială și aduce un plus de vitalitate.
Ciuperca Maitake – beneficii
Ajuta sistemul imunitar
Corpurile fructifere ale ciupercilor maitake sunt bogate în polizaharide, în special beta-glucane, cu o porție din aceste zaharuri complexe cunoscute sub numele de „fracția D” a maitake-ului. Acești compuși puternici activează un răspuns de apărare a gazdei prin stimularea proliferării celulelor imune, cum ar fi macrofage, celule T, celule ucigașe naturale și neutrofile. Aceste celule vor ajuta sistemul imunitar să lupte rapid și eficient împotriva bolilor, vor crește rezistența la boli și boli, vor ajuta organismul să înlăture deșeurile celulare și să accelereze recuperarea de leziunile tisulare.
Scade nivelul zahărului din sânge
Există dovezi care sugerează că ciupercile maitake pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii japonezi Hiroake Nanba și Keiko Kubo, o scădere a nivelului de glucoză din sânge este observată la șoarecii, administrate în doze de ciuperci maitake, comparativ cu un grup de control. Acest lucru i-a determinat să creadă că ciupercile pot acționa pentru a scădea rezistența la insulină. Acest aspect a determinat, la rândul lor, să concluzioneze că maitake-ul poate fi util pentru prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2.
Ciuperca Maitake este buna pentru sănătatea digestivă
Un studiu realizat de Colegiul de Farmacie de la Universitatea Yeungnam din Coreea a descoperit că ciupercile maitake demonstrează un efect antiinflamator asupra tractului GI, autorii concluzionand că maitake este un „aliment medicamentos valoros pentru tratamentul cu IBD (boala intestinală iritabilă) și poate să fie util ca tratament alternativ pentru IBD ”. În cadrul studiului, s-a demonstrat că maitake-ul a redus un semnal inflamator primar cunoscut sub numele de TNFa. Cum a facut asta? Inhibând ulcerarea colonului și deteriorarea radicalilor liberi, promovând astfel un tract sănătos GI.
Ajuta la pierderea în greutate
Bogate în fibre și sărace în calorii, aceste ciuperci fabuloase pot crește sațietate și o senzație de plinătate. Un studiu realizat de Yakota a oferit 30 de adulți supraponderali doze zilnice de ciuperci maitake. După 2 luni, participanții au pierdut în medie 7 – 13 kg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.