Descriere
Ciuperca Shiitake (Lentinula Edodes) – supliment pudra 250g
Ciupercile Shiitake sunt ciuperci comestibile găsite inițial în Japonia, care sunt cultivate pe buștenii copacilor din lemn de esenta tare ca castanul, stejarul, arțarul, fagul, lemnul de fier, carpenul și multe altele. Astăzi, ele reprezintă 25% din producția anuală de ciuperci din întreaga lume.
În Statele Unite, ciupercile cu capac maron sunt cultivate comercial prin recrearea mediului lor natural. China, Singapore și Canada cresc și ciupercile, pentru că sunt umplute cu compuși, minerale și vitamine benefice pentru sănătate.
Ciupercile Shiitake sunt consumate ca ingrediente amestecate cu alte alimente și sub formă de supliment. Japonezii le folosesc în supe, amestecă rețete prăjite și alte feluri de mâncare. Cercetările privind beneficiile suplimentelor nu au fost extinse la ființele umane și în prezent sunt axate pe animale, astfel încât utilitatea ciupercilor este încă în discuție. Cu toate acestea, proprietățile antimicrobiene și antioxidante prezente sunt cunoscute a fi prevenitorii cancerului și stimulatorii de imunitate.
Tara de origine: China
Cantitate: 250g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- aminoacizi
- vitamina D
- AHCC (alfa-glucan)
EFECTE:
- antiherpetic
- anticancerigen
- antimutagen
DOZA: intretinere = 1 lingurita
Beneficii pentru sanatate
Sanatatea osoasa
Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de vitamina D care ajută la absorbția calciului pentru a construi oase mai puternice. Când ciupercile sunt expuse la razele ultraviolete, nivelul conținutului său de vitamina D crește.
Beneficii anticancer
Într-o trecere în revistă a cinci ciuperci comestibile, și anume: buton, stridie, shiitake, maitake și A. blazei, compuși anticancer, precum polizaharide, proteoglicani și steroizi au fost studiați și evaluați în raport cu beneficiile ciupercilor necomestibile.
Proprietăți antimicrobiene
Cu o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru respingerea antibioticelor de către corpul uman în timp ce tratează diferite boli, de exemplu tuberculoza, oamenii de știință consideră că merită să studiați proprietățile antimicrobiene ale ciupercilor shiitake.
Imunitate îmbunătățită
Un studiu bazat pe 52 de participanți de sex masculin și feminin în grupa de vârstă de 21 până la 41 de ani într-un studiu de patru săptămâni, alături de un studiu de grup paralel, a fost publicat în aprilie 2015 în PubMed. Fiecare participant a primit Lentinus Edodes între 5 și 10 grame pentru o perioadă de 4 săptămâni pe zi.
Celulele T au fost activate după 4 săptămâni și au proliferat în număr mare, îmbunătățind astfel imunitatea. Probele de sânge, salivă și ser au fost prelevate înainte și după studiu pentru a ajunge la concluzie. Potrivit cercetătorilor, imunitatea la gută a crescut.
Bogate in Vitamina D
Ciupercile Shiitake cultivate natural sub soare conțin o sursă decentă de vitamina D. Totuși, acest lucru nu va fi cazul dacă ciupercile au fost cultivate în interior, folosind un kit și o lampă de creștere.
Deși multe surse afirmă că ciupercile shiitake conțin doar vitamina D2 (inferioară), acest lucru nu este adevărat din punct de vedere tehnic. De fapt, când ciupercile au acces la razele UV, studiile arată că acestea produc și o anumită vitamina D3, care este cea mai biodisponibilă formă a vitaminei.
În plus, spre deosebire de afirmațiile despre formele suplimentare de vitamina D2, obținerea vitaminei din ciuperci pare a fi eficientă la creșterea nivelului plasmatic de vitamina D. Într-un studiu randomizat, care a cuprins 30 de adulți, o doză zilnică de 2000 UI de vitamina D2 din ciuperci a crescut efectiv vitamina D. în general; nivelurile au crescut semnificativ (cu peste 50%) într-o perioadă de 12 săptămâni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.