Descriere
Incan Berries – fructe de catina 250g
Puțin mai mici decât roșiile cherry, aceste fructe au un gust dulce, tropical, oarecum amintind de ananas și mango. Multe persoane se bucură de gustul lor popular de aromă ca o gustare sau în salate, sosuri și gemuri.
Boabele de aur sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de fructe de padure inca, plantă peruană, fructe de pădure, mure de aur, cireș de coajă și coacăză de coacăză. Aparțin familiei de umbre de noapte și cresc în locuri calde din întreaga lume.
Tara de origine: Peru
Cantitate: 250g
Prezentare: FRUCT
CONTINUT:
- vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C)
- carbohidrati complecsi, cu absorbtie lenta
- melatonina
EFECTE:
- regleaza glicemia
- previn degenerescenta de sistem nervos
- utile in hepatite si malarie
DOZA: intretinere = 5-10 boabe
Beneficii pentru sanatate
Bogate în antioxidanți
Fructele de catina sunt bogate în compuși vegetali numiți antioxidanți.
Antioxidantii protejeaza impotriva si repara daunele cauzate de radicalii liberi, care sunt molecule legate de imbatranire si boli, precum cancerul.
Până în prezent, studiile au identificat 34 de compuși unici în boabele de catina care pot avea beneficii pentru sănătate. În plus, compușii fenolici din boabele de aur s-au dovedit a bloca creșterea celulelor canceroase de sân și de colon în studiile pe eprubetă.
Pielea boabelor de catina are aproape de trei ori cantitatea de antioxidanți decât pulpa lor. În plus, nivelurile de antioxidanți sunt la apogeu atunci când fructele sunt coapte.
Au beneficii antiinflamatorii
Compușii din fructele de catina numite withanolide pot avea efecte antiinflamatorii în corpul vostru, protejând potențial împotriva cancerului de colon.
Pot stimula imunitatea
Studiile efectuate pe celulele umane remarcă faptul că fructele de catina pot ajuta la reglarea sistemului imunitar. Fructul conține multiple polifenoli care blochează eliberarea anumitor markeri imunitari inflamatori.
În plus, boabele de catina sunt o sursă bună de vitamina C. O cană (140 de grame) furnizează 15,4 mg din această vitamină – 21% pentru femei și 17% pentru bărbați.
Vitamina C joacă mai multe roluri cheie într-un răspuns sănătos al sistemului imunitar.
Pot fi benefice in sănătatea oaselor
Fructele de catina sunt bogate în vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi implicată în metabolismul osos.
Această vitamină este o componentă necesară a oaselor și a cartilajului și este, de asemenea, implicată în ritmuri de rotație osoasă sănătoase, care este modul în care oasele se descompun și se reformează. Cele mai recente dovezi sugerează că vitamina K trebuie luată alături de vitamina D pentru o sănătate optimă a oaselor.
Pot îmbunătăți vederea
Fructele de catina furnizează luteină și beta-caroten, împreună cu alte câteva carotenoide.
O dietă bogată în carotenoizi din fructe și legume este legată de un risc mai mic de degenerare maculară legată de vârstă, principala cauză de orbire. Mai exact, luteina carotenoidă este bine cunoscută pentru prevenirea bolilor oculare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.