Descriere
Kale – pudra organica 250g
Dintre toate verzele super sănătoase, kale este rege. Este cu siguranță unul dintre cele mai sănătoase și mai hrănitoare alimente vegetale existente.
Kale este încărcat cu tot felul de compuși benefici, dintre care unii au proprietăți medicinale puternice.
Tara de origine: China
Cantitate: 250g
Prezentare: Pudra
Beneficii:
Anti-inflamator – datorita echilibrului perfect intre omega-3 si omega-6 de aproape 1:1
Antioxidant – bogata in vitamina C si beta-caroten
Imbunatateste vederea – datorita continutului de luteina si zeaxantina
Beneficii pentru sanatate
Kale este printre cele mai nutritive alimente de pe planetă
Kale este o legumă populară și un membru al familiei de varză. Este o legumă crucifere precum varza, broccoli, conopida, verdeturile de colard și varza de Bruxelles.
Există multe tipuri diferite de kale. Frunzele pot fi verzi sau purpurii și au o formă netedă sau ondulată. Cel mai frecvent tip de kale este denumit kale ondulat sau kale scoțian, care are frunze verzi și ondulate și o tulpină dură, fibroasă.
Kale este încărcat cu antioxidanți puternici precum Quercetina și Kaempferolul
Kale, este foarte bogată în antioxidanți, avand beta-caroten și vitamina C, precum și diverse flavonoide și polifenoli. Antioxidantii sunt substante care ajuta la combaterea daunelor oxidative de catre radicalii liberi din organism.
Se consideră că daunele oxidative sunt printre principalii factori ai îmbătrânirii și a multor boli, inclusiv cancerul. Dar multe substanțe care se întâmplă să fie antioxidanți au și alte funcții importante. Aceasta include flavonoidele quercetină și kaempferol, care se găsesc în cantități relativ mari în kale.
Este o sursă excelentă de vitamina C
Vitamina C este un important antioxidant solubil în apă, care servește multor funcții vitale în celulele organismului.
De exemplu, este necesar pentru sinteza colagenului, cea mai abundentă proteină structurală din organism. Kale este mult bogat în vitamina C decât majoritatea altor legume, conținând de aproximativ 4,5 ori mai mult decât spanacul.
Adevărul este că kale este de fapt una dintre cele mai bune surse din vitamina C. O ceașcă de kale crudă conține și mai multă vitamina C decât o portocală întreagă.
Kale poate ajuta la scăderea colesterolului, ceea ce poate reduce riscul bolilor de inimă
Colesterolul are multe funcții importante în organism. De exemplu, este utilizat pentru a produce acizi biliari, care sunt substanțe care ajută organismul să digere grăsimile.
Ficatul transformă colesterolul în acizi biliari, care sunt apoi eliberați în sistemul digestiv ori de câte ori mâncați o masă grasă. Când toată grăsimea a fost absorbită și acizii biliari și-au servit scopul, aceștia sunt reabsorbiți în fluxul sanguin și folosiți din nou.
Substanțele numite secventante de acid biliar pot lega acizii biliari în sistemul digestiv și pot preveni reabsorbirea lor. Aceasta reduce cantitatea totală de colesterol din organism.
Kale conține de fapt secvențiuni de acid biliar, care pot scădea nivelul colesterolului. Acest lucru poate duce la un risc redus de boli de inimă în timp.
Un studiu a descoperit că consumul de suc de kale în fiecare zi timp de 12 săptămâni a crescut HDL („bun”) colesterolul cu 27% și a scăzut nivelul LDL cu 10%, îmbunătățind în același timp statutul de antioxidanți.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.