Descriere
Lota 500G
Un agent de gelifiere extras dintr-un tip de alge roșii ca și alți carageneni. Se găsesc pe coastele nord-atlantice. Lota are caracteristici foarte specifice și produce un gel moale, elastic. Poate fi folosit și pentru a face gelatine fierbinți.
Informații generale
Nume: Lota (protogel IT) 500g
Ingrediente: E407a – Altoiul de mare din specia Eucheuma.
Utilizare, preparare
Textura gelatinoasă din Iota provine de la tipul de alge alge. Lota are caracteristici foarte specifice și oferă geluri moi, flexibile. Poate fi folosit și pentru a crea un gel cald. O pulbere marunta. Se dizolvă în frig și se încălzește la 80 ° C pentru a obține un efect de gel. Dacă substanța este amestecată, gelurile moi nu se formează.
Produsul este rezistent la îngheț.
Utilizați între 2 și 15 grame per kilogram de produs finit. De exemplu, pentru infuzii și gel moale, folosiți 3 gr. pe litru.
Informații nutriționale
Unitate – pe 100g
Energie 174 kcal / 700 kJ
Total grăsimi (g) 1,7
din care grăsimi saturate (g) 0,6
Glucide (g) 0
din care zaharuri (g) 0
Fibre (g) 0
Proteine (g) 2,6
Sare (g) 5,7
Conditii de depozitare
Perioada de valabilitate după producție (zile): 540
Perioada de valabilitate după livrare (zile): 270
Temperatura de depozitare (° c): Ambient
Perioada de valabilitate după decongelare (0 -7 ° C, zile): –
Perioada de valabilitate după deschidere: Vezi data de expirare
Conditii de depozitare dupa deschidere: inchis, uscat
Caracteristicile produsului
Aromă: caracteristică pentru caragen
Miros: –
Textura: pudra
Culoare: galben până la bronz