Descriere
Lucuma – pudra organica 250g
Are o coajă exterioară dură, verde și o carne moale, galbenă, cu o textură uscată și o aromă dulce, care se aseamănă adesea cu un amestec de cartofi dulci și butuc.
Cel mai frecvent se găsește sub formă de supliment de pudră și este oferit pentru numeroasele sale beneficii potențiale pentru sănătate. În plus, datorită gustului său dulce, este utilizat ca o alternativă mai sănătoasă la zahărul de masă și la alți îndulcitori populari.
Tara de origine: Peru
Cantitate: 250g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- 70% carbohidrati
- vitamine (B1, B2, B3, C)
- minerale (fosfor)
EFECTE:
- hipoglicemiant
- hipocolesterolemiant
- antidepresiv si imunotonic
DOZA: intretinere = 2 lingurite
Beneficii pentru sanatate
Mai nutritiv decât majoritatea îndulcitorilor
Lucuma poate fi consumată crudă, dar se găsește cel mai frecvent într-o formă de supliment uscat, pudră, care este adesea folosită ca îndulcitor natural.
O lingură (7,5 grame) de pulbere de lucuma furnizează (3Trusted Source):
Calorii: 30
Proteine: 0 grame
Grăsime: 0 grame
Carburi: 6 grame
Zaharuri: 1,5 grame
Fibră: 2 grame
Lucuma conține mai puțin zahăr, dar mai mulți nutrienți decât zahărul de masă. Mai exact, are aproximativ jumătate din carbohidrați și 75% mai puțin zahăr decât aceeași cantitate de zahăr de masă.
Lucuma pulbere oferă, de asemenea, o cantitate relativ bună de fibre solubile și insolubile, spre deosebire de majoritatea îndulcitorilor obișnuiți, cum ar fi zahărul de masă. Fibra insolubilă adaugă volum în scaunul dvs. și previne constipația ajutând alimentele să se deplaseze fără probleme prin intestin.
Conține o varietate de antioxidanți
Lucuma conține o varietate de antioxidanți, care sunt compuși puternici care vă ajută să vă protejați celulele de daunele cauzate de molecule extrem de reactive numite radicali liberi.
Consumul unei diete bogate în antioxidanți poate ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și a anumitor tipuri de cancer.
De exemplu, cercetările arată că lucuma este deosebit de bogată în polifenoli și carotenoizi, două grupuri de antioxidanți cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii, de combatere a cancerului și pentru promovarea sănătății inimii.
Este deosebit de bogat în xantofile, un grup de carotenoizi responsabili pentru culoarea galbenă a lucumei, care este gândit să promoveze sănătatea ochilor și o viziune bună.
Lucuma este, de asemenea, la pachet cu vitamina C, un nutrient cu proprietăți antioxidante, care joacă multe roluri importante în corpul tău, precum sprijinirea vederii, un sistem imunitar puternic și sănătatea inimii.
Poate sustine controlul glicemiei
În ciuda faptului că este bogat în carbohidrați, lucuma poate oferi o oarecare protecție împotriva diabetului de tip 2.
În parte, acest lucru se poate datora faptului că majoritatea carbohidraților săi sunt complexe. Carburile pot fi împărțite în trei categorii:
- Zaharuri. Acestea sunt tipuri de carbohidrați cu lanț scurt care se găsesc în multe alimente. Exemplele includ glucoza, fructoza și lactoza. Sunt digerate rapid și pot duce la vârfuri ale nivelului glicemiei.
- Amidonuri. Acestea sunt lanțuri mai lungi de zaharuri care se descompun în zaharuri din intestin. Durează mai mult timp pentru a digera și este mai puțin probabil să crească drastic nivelul glicemiei.
- Fibră. Acesta este un tip de carbohidrati nedigestibili, care este descompus și utilizat ca aliment de bacteriile intestinale benefice. Ajută la menținerea nivelului stabil al glicemiei.
Zaharurile sunt considerate glucide simple, în timp ce amidonurile și fibrele sunt considerate ca fiind complexe. Carburi complexe, cum ar fi amidonul și fibra care constituie cea mai mare parte din carbohidrații din lucuma, s-a dovedit că promovează niveluri sănătoase de zahăr din sânge.
Mai mult, fibra solubilă din lucuma se poate proteja împotriva diabetului, îmbunătățind sensibilitatea la insulină și prevenind vârfurile de zahăr din sânge după masă sau gustare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.