Descriere
Mango – fruct organic 250g
În unele părți ale lumii, mango (Mangifera indica) este numit „regele fructelor”. Acesta are un gust specific tropical si trateaza dezechilibrele hormonale feminine.
Tara de origine: Burkina Faso
Cantitate: 250g
Prezentare: FRUCT uscat, taiat felii
CONTINUT:
- vitamine si minerale
- polifenoli si triterpene
- mangiferin
EFECTE:
- tonice circulatorii
- tonice digestive
- reglatoare hormonale
DOZA: intretinere = 50 grame
Este un fruct de drupa sau piatră, ceea ce înseamnă că are o semință mare la mijloc.
Mango este originar din India și Asia de Sud-Est și este cultivat de peste 4.000 de ani. Există sute de tipuri de mango, fiecare cu un gust, formă, dimensiune și culoare unică.
Acest fruct nu numai că este delicios, dar are și un profil nutritiv impresionant.
De fapt, studiile leagă mango și nutrienții săi de beneficiile pentru sănătate, cum ar fi imunitatea îmbunătățită, sănătatea digestivă și vederea, precum și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer.
Iată o imagine de ansamblu asupra mango, nutriția, beneficiile sale și câteva sfaturi despre cum să te bucuri.
Bogat în antioxidanți
Mango este ambalat cu polifenoli – compuși ai plantelor care funcționează ca antioxidanți.
Are peste o duzină de tipuri diferite, incluzând mangiferină, catechine, antocianine, quercetină, kaempferol, ramnetină, acid benzoic și multe altele.
Antioxidantii sunt importanti deoarece iti protejeaza celulele impotriva deteriorarii radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși extrem de reactivi, care vă pot lega și deteriora celulele.
Cercetările au legat daunele radicalilor liberi la semnele îmbătrânirii și la bolile cronice.
Printre polifenoli, mangiferina a câștigat cel mai mult interes și este uneori numită „super antioxidant”, deoarece este deosebit de puternică.
Poate stimula imunitatea
Mango este o sursă bună de nutrienți care stimulează imunitatea.
O cană (165 grame) de mango asigură 10% din nevoile dvs. zilnice de vitamina A.
Vitamina A este esențială pentru un sistem imunitar sănătos, deoarece ajută la combaterea infecțiilor. Între timp, neobținerea suficientă vitamina A este legată de un risc mai mare de infecție.
În plus, aceeași cantitate de mango oferă aproape trei sferturi din necesarul dvs. zilnic de vitamina C. Această vitamină vă poate ajuta corpul să producă mai multe celule albe din sânge, să ajute
aceste celule să funcționeze mai eficient și să vă îmbunătățească apărarea pielii.
Mango conține, de asemenea, folat, vitamina K, vitamina E și mai multe vitamine B, care ajută și imunitatea.
Poate sprijini sănătatea inimii
Mango conține nutrienți care susțin o inimă sănătoasă.
De exemplu, oferă magneziu și potasiu, care ajută la menținerea unui puls sănătos, iar vasele de sânge se relaxează, promovând valori mai mici ale tensiunii arteriale.
Mango conține, de asemenea, un antioxidant unic numit mangiferină.
În plus, poate scădea colesterolul din sânge, trigliceridele și nivelul liber de acizi grași.
Poate îmbunătăți sănătatea digestivă
Mango are mai multe calități care îl fac excelent pentru sănătatea digestivă.
Pentru unul, conține un grup de enzime digestive numite amilaze.
Enzimele digestive descompun molecule alimentare mari, astfel încât acestea să poată fi absorbite cu ușurință.
Amilazele descompun glucidele complexe în zaharuri, cum ar fi glucoza și maltoza. Aceste enzime sunt mai active în mango coapte, motiv pentru care sunt mai dulci decât cele necoapte.
Mai mult, având în vedere că mango conține multă apă și fibre dietetice, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive precum constipația și diareea.
Un studiu de patru săptămâni la adulți cu constipație cronică a descoperit că consumul de mango zilnic a fost mai eficient în ameliorarea simptomelor afecțiunii decât un supliment care conține o
cantitate similară de fibre solubile.
Acest lucru indică faptul că mango are alte componente, în afară de fibra dietetică, care ajută sănătatea digestivă.