Descriere
Matcha supliment pudra 125g
Tara de origine: China
Cantitate: 125g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- teina, cafeina
- alcaloizi (teobromina, teofilina)
- epigallocatechina gallata (EGCG)
EFECTE:
- antioxidant
- diuretic
- stimulent cerebral
DOZA: intretinere = 1/2 lingurita
7 moduri dovedite ca Matcha supliment pudra vă îmbunătățește sănătatea
Matcha a scăzut în popularitate în ultima perioadă, cu fotografii matcha, lattes, ceaiuri și chiar deserturi apărute peste tot, de la magazinele de sănătate până la cafenele.
La fel ca ceaiul verde, matcha provine din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, este cultivat diferit și are un profil unic de nutrienți.
Agricultorii cresc matcha acoperindu-și plantele de ceai cu 20-30 de zile înainte de recoltare, pentru a evita lumina directă a soarelui.
Aceasta crește producția de clorofilă, crește conținutul de aminoacizi și oferă plantei o nuanță verde mai închisă.
Odată ce frunzele de ceai sunt recoltate, tulpinile și venele sunt eliminate și frunzele sunt măcinate într-o pulbere fină cunoscută sub numele de matcha.
Matcha conține nutrienți din întreaga frunză de ceai, ceea ce duce la o cantitate mai mare de cofeină și antioxidanți decât se găsesc de obicei în ceaiul verde.
Studiile privind matcha și componentele sale au descoperit o varietate de beneficii. Au aratat că poate ajuta la protejarea ficatului, la promovarea sănătății inimii și chiar ajută la pierderea în greutate.
Iată 7 beneficii pentru sănătate ale ceaiului matcha, toate bazate pe știință.
Bogat in antioxidanti
Matcha este bogată în catechine, o clasă de compuși vegetali din ceai care acționează ca antioxidanți naturali.
Antioxidanții ajută la stabilizarea radicalilor liberi nocivi, care sunt compuși care pot deteriora celulele și pot provoca boli cronice.
Când adăugați pulbere de matcha în apă fierbinte pentru a face ceai, ceaiul conține toți nutrienții din întreaga frunză. Va tinde să aibă mai multe catechine și antioxidanți decât simpla aburire a frunzelor de ceai verde în apă.
De fapt, printr-o estimare, numărul anumitor catechine în matcha este de până la 137 de ori mai mare decât în alte tipuri de ceai verde.
Includerea matcha în dieta dvs. ar putea crește aportul de antioxidanți. Asta ajuta la prevenirea deteriorării celulare și chiar la reducerea riscului dvs. de mai multe boli cronice.
Matcha supliment pudra – Protejează ficatul
Ficatul este vital pentru sănătate și joacă un rol central în eliminarea toxinelor, metabolizarea medicamentelor și procesarea nutrienților.
Unele studii au descoperit că matcha poate ajuta la protejarea sănătății ficatului.
Un alt studiu a dat 80 de persoane cu boală hepatică grasă non-alcoolică, fie un placebo, fie 500 mg de extract de ceai verde zilnic timp de 90 de zile.
După 12 săptămâni, extractul de ceai verde a redus semnificativ nivelul enzimelor hepatice. Nivelurile ridicate ale acestor enzime sunt un marker al afectării ficatului.
Mai mult, o analiză a 15 studii a constatat că consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc scăzut de boală hepatică.
Cu toate acestea, este important să ne amintim că pot exista și alți factori implicați în această asociație.
Îmbunătățește funcția creierului
Unele cercetări arată că câteva dintre componentele din matcha ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției creierului.
Un studiu efectuat la 23 de oameni a analizat modul în care oamenii au efectuat o serie de sarcini menite să măsoare performanța creierului.
Cercetătorii au descoperit că matcha a provocat îmbunătățiri ale atenției, timpului de reacție și memoriei, comparativ cu placebo.
Un alt studiu mic a arătat că consumul a 2 grame de pulbere de ceai verde zilnic timp de două luni a ajutat la îmbunătățirea funcției creierului la persoanele în vârstă.
În plus, matcha conține o cantitate mai concentrată de cafeină decât ceaiul verde, ambalând 35 mg de cofeină pe jumătate de linguriță de matcha pulbere.
Mai multe studii au legat consumul de cofeină la îmbunătățirea funcției creierului.