Descriere
Migdale 250g
Nuci uleioase, bogate in carbohidrati, proteine, vitamine si minerale esentiale.
Migdalele conțin vitamine, minerale, proteine și fibre, deci pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Doar o mână de migdale conține o optime din nevoile zilnice de proteine ale unei persoane.
Oamenii pot mânca migdale crude sau prăjite ca o gustare sau le pot adăuga la mâncăruri dulci sau savuroase. De asemenea, sunt disponibile felii, flacări, zvelte, sub formă de făină, ulei, unt sau lapte de migdale.
Oamenii numesc migdale o nucă, dar sunt semințe, mai degrabă decât o nucă adevărată.
Migdalele ar fi fost unul dintre primii copaci pe care oamenii i-au cultivat. În Iordania, arheologii au găsit dovezi ale migdalelor domesticite care datează de aproximativ 5.000 de ani.
Tara de origine: Spania
Cantitate: 250g
Prezentare: NUCA fara coaja
CONTINUT:
- 50% grasimi “bune”
- 22% proteine, 20%
- vitamine (B2, E), minerale (fosfor)
EFECTE:
- hipocolesterolemiante
- protectie cardiovasculara
- antioxidante
DOZA: intretinere = 20-30 grame
Beneficii pentru sanatate
Migdalele si colesterolul
Migdalele sunt bogate în grăsimi, dar sunt grăsimi nesaturate. Acest tip de grăsime nu crește riscul de lipoproteină de densitate mică (LDL) sau colesterol „rău”.
Cu moderație, American Heart Association (AHA) notează că grăsimile nesaturate pot îmbunătăți starea colesterolului din sânge al unei persoane.
În plus, migdalele nu conțin colesterol.
Un studiu din 2005 sugerează că consumul de migdale poate:
- crește nivelul de vitamina E în plasmă și celulele roșii din sânge
- scade nivelul general al colesterolului
Potrivit acestor cercetători, vitamina E este un antioxidant care poate ajuta la oprirea procesului de oxidare care determină colesterolul să înfunde arterele.
Studii suplimentare au găsit rezultate similare.
Autorii unei revizii din 2018 remarcă faptul că nutrienții din migdale pot ajuta la creșterea sau menținerea nivelului de lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau a colesterolului „bun”. Ei au sfătuit oamenii să consume
aproximativ 45 de grame (g) pe zi de migdale pentru a proteja sănătatea inimii.
Migdalele si sanatatea inimii
Migdalele, împreună cu alte nuci și semințe, pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de lipide sau grăsimi în sânge. Acest lucru poate beneficia de sănătatea inimii.
Într-un studiu din 2014, oamenii de știință au descoperit că migdalele au crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din fluxul sanguin. Au redus tensiunea arteriala și au imbunatatit fluxul sanguin. Participanții au fost toți
bărbați sănătoși cu vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani, care au luat 50 g de migdale pe zi timp de 4 săptămâni.
Cercetătorii cred că acest lucru se poate datora:
- vitamina E, grăsimi sănătoase și fibre, care ajută o persoană să se simtă plină;
- impactul antioxidant al flavonoidelor.
Ei recomandă să mănânce o mână de migdale pe zi pentru a obține aceste beneficii.
Migdalele si Vitamina E
Migdalele conțin niveluri relativ ridicate de vitamina E. Vitamina E conține antioxidanți, cum ar fi tocoferolul. O uncie (28,4 g) de migdale simple oferă 7,27 miligrame (mg) de vitamina E, ceea ce reprezintă aproximativ
jumătate din necesarul zilnic al unei persoane.
Vitamina E și alți antioxidanți ajută la prevenirea deteriorărilor oxidative din organism. Această deteriorare poate apărea atunci când se acumulează prea mulți radicali liberi.
Radicalii liberi rezultă din procesele corporale naturale și stresurile de mediu. Organismul poate elimina multe dintre ele, dar antioxidanții dietetici ajută la eliminarea lor.
Nivelurile ridicate de radicali liberi pot provoca stres oxidativ, ducând la deteriorarea celulelor. Acest lucru poate duce la diverse boli și probleme de sănătate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.