Descriere
Merisoare – fructe 250g
Merișoarele sunt fructe mici, tari, rotunde, roșii, cu o aromă pe care mulți o descriu drept amară și acră.
Cresc pe viță de vie în bazinele de apă dulce, mai ales în nordul Statelor Unite și sudul Canadei.
Au legătură cu afine și verdeață de iarnă.
Soiul din America de Nord (Vaccinium macrocarpon) este unul dintre singurele fructe comerciale native din America de Nord.
Nativii americani le-au folosit mai întâi pentru mâncare, vopsea de țesături și medicamente.
Marinarii obișnuiau să le mănânce pentru a preveni scorbutul în mare.
De fapt, un căpitan de mare a fost prima persoană care le-a crescut cu succes. Astăzi, acestea cresc pe aproximativ 40.000 de acri în Statele Unite în fiecare an.
Cel mai bun tratament in infectiile urinare, datorita continutui impresionant de vitamina C.
Merisorul este un membru al familiei de boabe și sunt legate de afine, mure și lingonberries.
Datorită gustului foarte ascuțit și acru, merișoarele sunt rareori mâncate crude.
De fapt, acestea sunt cel mai adesea consumate sub formă de suc, care este în mod normal îndulcit și amestecat cu alte sucuri de fructe.
Merisoarele sunt bogate în diverse vitamine și compuși vegetali sănătoși, dintre care unele s-au dovedit a fi eficiente împotriva infecțiilor tractului urinar.
Tara de origine: SUA
Cantitate: 250g
Prezentare: FRUCT
Ce pot face merisoarele pentru tine?
Oamenii numesc merișoarele un superaliment din motive întemeiate: au tot felul de beneficii care favorizează sănătatea.
Sunt bogate în antioxidanți. Un studiu a descoperit că din 20 de fructe obișnuite, merișoarele au cel mai înalt nivel de fenoli, un tip de antioxidanți. (Strugurii roșii au fost o secundă îndepărtată).
De asemenea, sunt bogate în antocianine. Acestea sunt compușii care conferă merișoarelor culoarea roșie închisă. Studiile au arătat că pot avea efecte anti-cancer și antiinflamatorii.
CONTINUT:
- flavonoizi (quercetin, miricetin)
- proantocianidine
- vitamina C
EFECTE:
- hipocolesterolemiante
- antibacteriene
- antioxidante
DOZA: intretinere = 1 lingura
Continut
Carbohidrați și fibre
Merișoarele sunt compuse în principal din carbohidrați și fibre.
Acestea sunt în principal zaharuri simple, cum ar fi zaharoză, glucoză și fructoză.
Restul este format din fibre insolubile – cum ar fi pectina, celuloza și hemiceluloza – care îți trec prin intestin aproape intact.
Merișoarele conțin și fibre solubile. Din acest motiv, consumul excesiv de merișoare poate provoca simptome digestive, cum ar fi diaree.
Pe de altă parte, sucul de merișoare nu conține practic nici o fibră și este de obicei diluat cu alte sucuri de fructe – și îndulcit cu zahăr adăugat.
Vitamine si minerale
Merisoarele sunt o sursă bogată de mai multe vitamine și minerale, în special vitamina C.
Vitamina C. Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C este unul dintre antioxidanții predominanti în merișoare. Este esențial pentru întreținerea pielii, mușchilor și oaselor.Mangan. Găsit în majoritatea
alimentelor, manganul este esențial pentru creștere, metabolism și sistemul antioxidant al organismului.
Vitamina E. O clasă de antioxidanți esențiali solubili în grăsimi.
Vitamina K1. Cunoscută și sub denumirea de filocinoană, vitamina K1 este esențială pentru coagularea sângelui.
Cupru. Un oligoelement, adesea scăzut în dieta occidentală. Aportul inadecvat de cupru poate avea efecte adverse asupra sănătății inimii
Recenzii
Nu există recenzii până acum.