Descriere
Semintele de In Auriu 500g
Tara de origine: China
Cantitate: 500g
Prezentare: SEMINTE
CONTINUT:
- 28% fibre
- 20% proteine
- vitamine, minerale
EFECTE:
- inlatura constipatia
- antihipertensive
- previn aparitia cancerului
DOZA: intretinere = 2 lingurite
Beneficii pentru sanatate
Semințele de in auriu sunt încărcate cu substanțe nutritive
Crescute de la începutul civilizației, semințele de in auriu sunt una dintre cele mai vechi culturi. Există două tipuri, maro și auriu, care sunt la fel de hrănitoare.
O mărime tipică de servire pentru semințele de in auriu măcinate este 1 lingură (7 grame).
O singură lingură oferă o cantitate bună de proteine, fibre și acizi grași omega-3. pDe asemenea, este o sursă bogată de vitamine și minerale.
Semințele de in auriu sunt bogate în grăsimi Omega-3
Dacă sunteți vegetarian sau nu mâncați pește, semințele de in pot fi cea mai bună sursă de grăsimi omega-3.
Ele sunt o sursă bogată de acid alfa-linolenic (ALA), un acid gras omega-3 bazat în cea mai mare parte pe plantă.
ALA este unul dintre cei doi acizi grași esențiali pe care trebuie să-i obțineți din alimentele pe care le mâncați.
Studiile efectuate la animale au arătat că ALA din semințele de in a împiedicat depunerea colesterolului în vasele de sânge ale inimii, reducerea inflamației în artere și reducerea creșterii tumorii.
Un studiu din Costa Rica, care a implicat 3.638 de persoane, a descoperit că cei care au mâncat mai mult ALA aveau un risc mai mic de atac de cord decât cei care consumau mai puțin ALA.
De asemenea, o revizuire amplă a 27 de studii care au implicat peste 250.000 de oameni a descoperit că ALA a fost legată de un risc cu 14% mai mic de boli de inimă.
Numeroase studii au legat, de asemenea, ALA la un risc mai mic de accident vascular cerebral.
Mai mult, o recenzie recentă a datelor observaționale a concluzionat că ALA are beneficii pentru sănătatea inimii comparabile cu acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), două dintre cele mai cunoscute grăsimi omega-3.
Semințele de in auriu sunt o sursă bogată de lignani, care pot reduce riscul de cancer
Lignanii sunt compuși ai plantelor care au proprietăți antioxidante și estrogeni, ambii putând ajuta la scăderea riscului de cancer și la îmbunătățirea sănătății.
Interesant este că semințele de in conțin de până la 800 de ori mai mulți lignani decât alte alimente vegetale.
Studiile observaționale arată că cei care mănâncă semințe de in au un risc mai mic de cancer la sân, în special femeile aflate în postmenopauză.
Potrivit unui studiu canadian care a implicat peste 6.000 de femei, cele care mănâncă semințe de in auriu au 18% mai puțin șanse de a dezvolta cancer de sân.
Cu toate acestea, bărbații pot beneficia și de consumul de semințe de in.
Într-un studiu de 15 bărbați, cei care au primit 30 de grame de semințe de in pe zi, în timp ce urmau o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, au arătat niveluri reduse ale unui marker de cancer de prostată, ceea ce sugerează un risc mai mic de cancer de prostată.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.