Descriere
Susan alb organic 250g
Semințele de susan sunt semințe minuscule, bogate în ulei, care cresc în păstăi din planta Sesamum indicum.
Semințele nerușinate au inelele exterioare, comestibile intacte, în timp ce semințele cojite vin fără coajă.
Coca conferă semințelor o nuanță maro-aurie. Semințele cu coajă au o culoare alb-închisă, dar se rumenesc când sunt prăjite.
Semințele de susan au multe beneficii potențiale pentru sănătate și au fost folosite în medicina populară de mii de ani. Ele pot proteja împotriva bolilor de inimă, diabetului și artritei.
Semintele de susan sunt pline-ochi de calciu absorbabil si au un puternic efect antioxidant.
Tara de origine: Mexic
Cantitate: 250g
Prezentare: SEMINTE
CONTINUT:
- 50% din materia uscata = proteine
- 40-60% “grasimi bune”
- vitamine, minerale
EFECTE:
- reno- si hepatotonice
- hipocolesterolemiante
- tonice cerebrale si circulatorii
DOZA: intretinere = 2 linguri
(rasnit / macinat pudra)
Beneficii pentru sanatate
Semintele de susan alb sunt o sursa bună de fibre
Trei linguri (30 de grame) de semințe de susan neacoperite furnizează 3,5 grame de fibre, ceea ce reprezintă 12% din aportul zilnic de referință.
Deoarece aportul mediu de fibre în Statele Unite este doar jumătate din RDI, consumul semințelor de susan în mod regulat ar putea ajuta la creșterea aportului de fibre.
Fibra este bine cunoscută pentru susținerea sănătății digestive.
În plus, dovezi în creștere sugerează că fibrele pot juca un rol în reducerea riscului dumneavoastră de boli de inimă, anumite tipuri de cancer, obezitate și diabet de tip 2.
Pot scădea colesterolul și trigliceridele
Unele studii sugerează că consumul regulat de semințe de susan poate ajuta la scăderea colesterolului ridicat și a trigliceridelor. Acestia sunt sunt factori de risc pentru boli de inimă.
Semințele de susan alb constau din 15% grăsimi saturate, 41% grăsimi polinesaturate și 39% grăsimi monoinsaturate .
Cercetările indică faptul că consumul de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate în raport cu grăsimile saturate poate ajuta la scăderea colesterolului și la reducerea riscului de boli de inimă.
Mai mult, semințele de susan alb conțin două tipuri de compuși vegetali – lignani și fitosteroli – care pot avea și efecte de scădere a colesterolului.
Când 38 de persoane cu lipide cu sânge ridicat au mâncat 5 linguri (40 de grame) de semințe de susan zilnic timp de 2 luni, au înregistrat o reducere de 10% a colesterolului LDL „rău” și o reducere de 8% a trigliceridelor în comparație cu grupul placebo.
Sursa nutritivă de proteine vegetale
Semințele de susan alb furnizează 5 grame de proteine pe 3 linguri (30 de grame) de porție.
Pentru a maximiza disponibilitatea de proteine, optați pentru semințe de susan prăjite.
Procesele de scobire și prăjire reduc oxalații și fitatele – compuși care împiedică digestia și absorbția proteinei.
Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea dvs., deoarece ajută la construirea de la mușchi la hormoni.
În special, semințele de susan alb sunt sărace în lizină, un aminoacid esențial mai abundent în produsele animale.
Cu toate acestea, vegansii și vegetarienii se pot compensa consumând proteine vegetale bogate în lizină – în special leguminoase.De exemplu, cum ar fi boabele de fasole rosie și năut.
Pe de altă parte, semințele de susan alb sunt bogate în metionină și cisteină, doi aminoacizi pe care legumele nu le oferă în cantități mari.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.