Descriere
Tara de origine: India
Cantitate: 250g
Prezentare: NUCA fara coaja
CONTINUT:
- acid oleic, fibre
- 50% DZR Fe si Zn
- 30% DZR vit B1 si B6
EFECTE:
- Hipolipemiant
- Antianemic
- Antidepresiv
DOZA: intretinere = 20-30 grame
Beneficii pentru sanatate
Sanatatea inimii
Caju este o bună sursă de grăsimi monoinsaturate (grăsimi dietetice sănătoase) care sunt foarte prietenoase cu inima. Grăsimile alimentare sănătoase sunt esențiale pentru organismul nostru, deoarece fac posibilă absorbția de vitamine A, D, E și K solubile în grăsimi și să producă acizi grași vitali pentru dezvoltarea creierului și a coagulării sângelui. Faptele sănătoase cuprind atât grăsimi monoinsaturate (MUFA) cât și grăsimi polinesaturate (PUFA), care sunt foarte prietenoase pentru inimă și ajută la reducerea colesterolului rău (colesterolul LDL) dacă sunt consumate în cantitățile necesare chiar și la pacienții cu diabet zaharat.
Gestionarea greutății
Caju este cunoscut că conține un conținut relativ mare de grăsimi (12 grame pe uncie, 2 grame de grăsimi saturate), dar este denumit și „grasime bună”. Este o grăsime bună datorită raportului de grăsime agreabil în nuci de 1: 2: 1 pentru saturiți, monoinsaturați și respectiv polisaturați, ceea ce savantul a fost de acord că este raportul ideal pentru o sănătate optimă.
Mușchi și nervi sănătoși
Caju-ul este vital pentru dezvoltarea oaselor, țesuturilor, mușchilor și organelor corpului, deoarece este o bună sursă de magneziu. Magneziul facilitează, de asemenea, menținerea tensiunii arteriale sănătoase, susține sistemul imunitar, menține funcțiile nervoase și menține oasele puternice. O deficiență de magneziu determină perturbarea metabolismului calciului și a hormonilor responsabili de reglarea acestuia.
Diabet
Deoarece caju conține o cantitate foarte mică de zahăr și nu colesterol dăunător. este foarte sigur pentru cei care suferă de diabet. De asemenea, este eficient în reducerea riscului de diabet tip 2.
Chimioterapia
Caju conține o mulțime de antioxidanți precum acizii anacardici, cardanolii și cardolii. Cercetările au dovedit că acești antioxidanți fac ca anacardul să fie eficient pentru persoanele care urmează tratamente pentru tumori și cancer.
Stiai ca mancand caju ti-ai putea îmbunătăți sistemul imunitar?
Pe lângă faptul că acestea conțin cantități mari de cupru, caju este o mare sursă de zinc.
Eșecul de a obține suficient zinc compromite funcționarea sistemului imunitar, deoarece acest mineral este important pentru dezvoltarea celulelor sistemului imunitar, pentru producerea de enzime antioxidante și pentru activitatea reglatorilor sistemului imunitar.
Fiecare porție de 30g de caju furnizează 1,6 mg de zinc, ajutându-vă să înaintați spre ținta dvs. zilnică recomandată de 11 mg pentru bărbați și 8 mg pentru femei. În numeroase studii, stimularea aportului de zinc a fost asociată cu un răspuns imunitar mai sănătos, ceea ce înseamnă că anacardii vă pot ajuta să vă combateți răceala următoare.
Caju este o sursă excelentă de antioxidanți
Antioxidanții sunt compușii care contracară daunele oxidative din celulă. Antioxidantii trec prin celulă, neutralizând radicalii liberi care pot provoca leziuni celulare. Unii dintre cei mai puternici antioxidanți includ vitaminele E și K. Cashews conțin ambele vitamine, ajutându-vă organismul să combată daunele oxidative.
Caju nu conține colesterol
Colesterolul este un compus cerat care se acumulează în sânge, ceea ce duce la o placă care poate restricționa funcționarea cardiovasculară. Evitarea colesterolului din dieta dvs. poate fi o alegere sănătoasă care promovează circulația optimă a sângelui. Cashews nu conțin colesterol, ceea ce le face o alegere extraordinar de sănătoasă pentru inimă.