Descriere
NUCI DE MACADAMIA
Consumand nuci de macadamia inlocuiesti grăsimile polinesaturate și a grăsimilor neinsaturate cu grăsimi saturate care cresc colesterolul bun sau lipoproteina de înaltă densitate. Sunt cele mai „grase” nuci, crocante si cu o aroma delicioasa in amestec cu sare fina.
Tara de origine: Australia
Cantitate: 250g
Prezentare: NUCA fara coaja
CONTINUT:
- 6% din valoarea zilnică pentru fier
- 58% din valoarea zilnică pentru mangan
- 23% din valoarea zilnică pentru vitamina B1
- 5% din valoarea zilnică pentru fosfor
- 11% din valoarea zilnică pentru cupru
- 9% din valoarea zilnică pentru magneziu
EFECTE:
- tonic neuronal („cravings”)
- hipocolesterolemiante
- antioxidante
DOZA: intretinere = 20-30 grame
(atentie: sunt toxice pentru caini)
Beneficii nuci de macadamia
Elasticitatea și aspectul pielii îmbunătățite
Cercetările au arătat că acidul palmitoleic, acizii grași omega-7 găsiți în nuci de macadamie, uleiul de cătină și uleiul de avocado pot promova sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Acestea fac acest lucru protejându-se împotriva deteriorarii oxidative, care este unul dintre principalii vinovați ai îmbătrânirii pielii, prin încurajarea și evocarea dezvoltării celulelor pielii noi.
Poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă
Studiile sugerează că înlocuirea grăsimilor polinesaturate și a grăsimilor neinsaturate cu grăsimi saturate crește colesterolul bun. Și după cum am menționat, nuci de macadamia sunt un înlocuitor excelent, deoarece sunt bogate în monosaturate.
Un studiu realizat de cercetătorii suedezi a descoperit că consumul de nuci poate ajuta la reducerea riscului de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.
Bogat în antioxidanți
Tocotrienolii și flavonoizii sunt prezenți în nuci ca macadamiile, iar cercetările apar despre acești antioxidanți care susțin rolul lor în lupta împotriva celulelor canceroase.
Tocotrienolii sunt o formă unică de vitamina E care are proprietăți puternice anticanceroase, conform cercetărilor științifice. Compusul vegetal numit flavonoizi care poate ajuta la combaterea cancerului prin distrugerea radicalilor liberi nocivi din corpul vostru.
Sustine sănătatea creierului
Conform studiilor, un supliment bogat în tocotrienol protejeaza celulele creierului împotriva toxicității glutamatului. Altfel spus, s-a dovedit că glutamatul joacă un rol în boala Parkinson și boala Alzheimer. Glutamatul este produs în mod natural de organismul tău. Consumul de alimente bogate în glutamat poate ajuta la reducerea probabilității de a dezvolta boli cronice precum boala Alzheimer.
Ajută la reducerea poftelor de foame
Nuci Macadamia sunt ambalate cu fibre, proteine și cantități mari de grăsimi de calitate. Acești nutrienți joacă un rol în a vă menține plin (deoarece consumul de grăsime este legat de o reducere a hormonului foamei. Aceasta înseamnă că conținutul mare de grăsimi de nuci de macadamie poate ajuta la eliminarea foamei mai bine decât o gustare de dimensiuni similare.
Aceste nuci conțin, de asemenea, proteine și fibre care nu vor crește nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să evitați potențialele prăbușiri de zahăr (și schimbări de dispoziție) care s-ar putea întâmpla dacă mâncați ceva încărcat cu carbohidrați.
Riscul redus de sindrom metabolic și diabet
Sindromul metabolic descrie un grup de afecțiuni care pot crește riscul de diabet, accident vascular cerebral și boli de inimă. Sindromul metabolic include tensiunea arterială ridicată, glicemia ridicată, nivelurile scăzute de colesterol HDL, trigliceridele mari și excesul de grăsime din burtă. Cercetările indică faptul că acizii grași monoinsaturați (care sunt acizii grași găsiți în nuci de macadamie) pot ajuta la reducerea riscului de sindrom metabolic. Consumul unei diete bogate în acizi grași monoinsaturați poate scădea factorii de risc metabolic la persoanele care suferă de diabet de tip 2.