Descriere
Spirulina – supliment pudra 125g
Este încărcat cu diverși nutrienți și antioxidanți care pot beneficia de corp și creier.
Tara de origine: SUA
Cantitate: 125g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- pana la 77% reziduu uscat proteic (masa musculara)
- pigmenti de fotosinteza (detoxifiere)
- vitamine, oligo-minerale si acizi grasi esentiali (digestie si absorbtie)
EFECTE:
- regleaza apetitul
- are efect antiinflamator
- protejeaza rinichii si ficatul
DOZA: intretinere = 1 lingurita
(prudenta in afectiunile tiroidiene)
Beneficii pentru sanatate
Spirulina supliment pudra este extrem de ridicată în mulți nutrienți
Spirulina este un organism care crește atât în apă dulce cât și în apă sărată.
Este un tip de cianobacterii, care este o familie de microbi unicelulari, care sunt adesea denumiți alge albastru-verde.
La fel ca plantele, cianobacteriile pot produce energie din lumina soarelui printr-un proces numit fotosinteză.
Spirulina a fost consumată de vechii azteci, dar a devenit populară din nou când NASA a propus ca aceasta să poată fi cultivată în spațiu pentru a fi utilizată de astronauți.
O doză standard zilnică de spirulină este de 1-3 grame, dar doze de până la 10 grame pe zi au fost utilizate eficient.
Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
Daunele oxidative pot dăuna ADN-ului și celulelor.
Această deteriorare poate conduce la inflamații cronice, ceea ce contribuie la cancer și la alte boli.
Spirulina supliment pudra este o sursă fantastică de antioxidanți, care pot proteja împotriva deteriorarii oxidative.
Principala sa componentă activă se numește ficocianină. Această substanță antioxidantă oferă, de asemenea, spirulinei culoarea sa unică albastru-verde.
Ficocianina poate lupta împotriva radicalilor liberi și a inhiba producerea de molecule de semnalizare inflamatorie, oferind efecte antioxidante și antiinflamatoare.
Poate scădea nivelurile de LDL și trigliceride „rele”
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces din lume.
Mulți factori de risc sunt legați de un risc crescut de boli de inimă.
După cum se dovedește, spirulina are un impact pozitiv pe mulți dintre acești factori.
De exemplu, poate scădea colesterolul total, colesterolul LDL „rău” și trigliceridele, în timp ce crește colesterolul HDL „bun”.
Într-un studiu efectuat la 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, 2 grame de spirulină pe zi au îmbunătățit semnificativ acești markeri.
Un alt studiu realizat la persoanele cu colesterol ridicat a stabilit că 1 gram de spirulină pe zi scădea trigliceridele cu 16,3% și LDL „rău” cu 10,1%.
Mai multe alte studii au descoperit efecte favorabile – deși cu doze mai mari de 4,5–8 grame pe zi.
Spirulina supliment pudra poate avea proprietăți anti-cancer
Unele dovezi sugerează că spirulina are proprietăți anti-cancer.
Un studiu a examinat 87 de persoane din India, cu leziuni precanceroase – numite fibroză submucoasă orală (OSMF) – la nivelul gurii.
Printre cei care au luat 1 gram de spirulină pe zi timp de un an, 45% au văzut că leziunile lor dispar, în comparație cu doar 7% din grupul de control.
Când acești oameni au încetat să mai ia spirulina, aproape jumătate dintre ei au reamenajat leziuni în anul următor.
Într-un alt studiu efectuat pe 40 de persoane cu leziuni de OSMF, 1 gram de spirulină pe zi a dus la o îmbunătățire mai mare a simptomelor OSMF decât medicamentul Pentoxyfilline.