Descriere
Orz supliment pudra 250g
Tara de origine: Germania
Cantitate: 250g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- sursa naturala de Cu, Zn si Mn
- vitamina C, Fe, Ca
- pana la 25% proteine
EFECTE:
- antioxidant (clorofila, SOD)
- detoxifiant digestive
- regleaza apetitul
DOZA: intretinere = 1 lingurita
Orzul domestic provine din soiul de iarbă sălbatică cunoscut sub numele de Hordeum vulgare spontaneum. Prima dată a fost cultivată în pajiști și păduri de-a lungul unor părți din Asia de Vest și Africa de nord-est acum mii de ani.
Cercetătorii sunt de părere că a început să fie cultivat pentru alimente începând din Mesopotamia începând cu mileniul II î.Hr.
Un procent ridicat din cerealele de orz cultivate în întreaga lume sunt folosite pentru a fi transformate în alte produse. De exemplu, alcoolul, siropul (numit orz maltrat) și pâinea de orz brun. Istoric, utilizarea orzului a inclus prepararea berii și a altor băuturi alcoolice, cum ar fi vinul de whisky sau orz, malțul, ceaiul de orz, făina, pâinea și terciurile.
Orzul încolțit are, în mod natural, conținut ridicat de maltoză, care este un tip de zahăr care este utilizat în diverse scopuri. Acesta este motivul pentru care maltoza din acest bob este utilizată pentru a face siropuri de malț de orz care servesc ca îndulcitor natural.
Masa de orz (sau făina de orz) este ingredientul de bază într-un terci tradițional găsit în Scoția, de exemplu. Pâinea de orz este un tip de pâine brună obținută din făină de orz, care produce date pentru Evul fierului.
Masa a fost folosită, de asemenea, pentru a face „grueluri”, un alt tip tradițional de terci. Terci în lumea arabă și în anumite părți din Orientul Mijlociu, precum Israel, Persia și Arabia Saudită, timp de secole.
Supa de orz este mâncată în mod tradițional în timpul Ramadanului în Arabia Saudită și este inclusă în colent. Coletul este o tocană evreiască tradițională care se mănâncă adesea în Sabat. În Africa, acest bob este una dintre culturile alimentare importante care oferă substanțe nutritive populațiilor sărace.
Acest bob are o istorie lungă de a fi utilizat în băuturi alcoolice, deoarece unii din aceiași compuși speciali care fac ca alimentația orzului să fie atât de sănătoasă sunt, de asemenea, foarte favorabili pentru fermentare. Anumite zaharuri din bob sunt fermentate pentru a face bere și whisky.
Băuturile alcoolice făcute cu orz au fost preparate mult timp prin fierberea bobului în apă, apoi amestecând apa de orz cu vinul alb și alte ingrediente. Încă din secolul al XVIII-lea, acest bob a fost folosit pentru a produce beri puternice în Anglia, Irlanda și Scoția, folosind tehnici tradiționale de preparare a englezilor.
Tipuri
Orzul este disponibil într-o varietate de forme, incluzând boabe perlate și cojite, granule, fulgi și făină.
Ce fel de orz este cel mai sănătos? Orzul scobit (sau orzul acoperit) este considerat cel mai dens de nutrienți.
Se consumă după îndepărtarea carenei exterioare necomestibile, fibroase. Este considerată în continuare un bob integral, spre deosebire de orzul perlat. Odată îndepărtat, acesta este numit „orz dezgolit”, dar își are inoturile și germenii intacti, care se găsesc în multe dintre substanțele nutritive.