Descriere
Stevie – supliment pudra 125g
Tara de origine: China
Cantitate: 125g
Prezentare: PUDRA
CONTINUT:
- 2 glicozide ce dau gustul dulce
(steviozid si reubaudiozid) - de 30-45 ori mai dulce decat zaharul
EFECTE:
- scaderea aciditatii gastrice
- adjuvant digestiv
- eliminarea matretii
DOZA: intretinere = 2-3 lingurite
Istoric stevie supliment pudra
Planta este originară din Paraguay și Brazilia, dar acum este cultivată și în Japonia și China. Este utilizat ca îndulcitor și nutritiv non-nutritiv.
Un îndulcitor non-nutritiv este unul care conține puține sau fără calorii. Stevia este folosită ca o alternativă sănătoasă la adăugarea de zahăr în multe mese și băuturi.
Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a interzis comercializarea steviei ca aditiv alimentar în 1987.
Cu toate acestea, stevia și-a recăpătat statutul de ingredient alimentar dulce, durabil în 1995.
Indulcitorul a crescut de atunci în popularitate, cu 58% stimularea produselor noi care conțin stevia.
Această defalcare analizează caracteristicile, utilizările, beneficiile asupra sănătății și efectele secundare ale steviei, precum și considerarea siguranței sale generale.
Stevia, cunoscută și sub numele de Stevia rebaudiana Bertoni, este un arbust stufos, care face parte din familia floarea-soarelui.
Există 150 de specii de stevia, toate native din America de Nord și de Sud.
China este actualul principal exportator de produse stevia. Cu toate acestea, stevia este acum produsă în multe țări. Planta poate fi adesea achiziționată în centrele de grădină pentru creșterea casei.
Deoarece stevia este de 200 până la 300 de ori mai dulce decât zahărul de masă.
De obicei, este nevoie de aproximativ 20 la sută din pământ și mult mai puțină apă pentru a oferi aceeași cantitate de dulceață ca și alți îndulcitori principali.
Stevia conține opt glicozide. Acestea sunt componentele dulci izolate și purificate de frunzele steviei. Aceste glicozide includ:
- steviozida
- rebaudiozidele A, C, D, E și F
- steviolbioside
- dulcosid A
- Steviosidul și rebaudiosida A (reb A) sunt cele mai abundente dintre aceste componente.
Stevia este extrasa printr-un proces de recoltare a frunzelor, apoi uscare, extragerea apei și purificare.
Stevia brută, produsul prelucrat înainte de a fi purificat, poartă adesea un gust amar și un miros neplăcut până când este decolorat sau decolorat.
Este nevoie de aproximativ 40 de pași pentru a procesa extractul final de stevia.
Frunzele de stevia conțin steviozid într-o gamă de concentrații până la aproximativ 18%.
Beneficii pentru sănătate
Ca alternativă la zaharoză sau zahăr de masă, folosirea steviei ca îndulcitor are potențialul beneficiilor considerabile pentru sănătate.
Componentele cu gust dulce în îndulcitori cu stevia apar în mod natural.
Această caracteristică poate aduce beneficii persoanelor care preferă alimente naturale și băuturi.
Numărul scăzut de calorii califică Stevia ca o alternativă sănătoasă pentru controlul diabetului sau pierderea în greutate.
- Diabet
Cercetările au arătat că îndulcitorii cu stevia nu contribuie la dietă cu calorii sau carbohidrați.
De asemenea, nu au demonstrat niciun efect asupra glicemiei sau a răspunsului la insulină.
Acest lucru permite persoanelor cu diabet să mănânce o varietate mai largă de alimente și să respecte un plan sănătos de masă.
O altă revizuire a cinci studii controlate randomizate a comparat efectele steviei asupra rezultatelor metabolice cu efectele placebosului.
Studiul a concluzionat că stevia a arătat efecte minime sau inexistente asupra glicemiei, a nivelului de insulină, a tensiunii arteriale și a greutății corporale.
- Tensiune arteriala
- Controlul greutății
- Cancer pancreatic
- Dietele pentru copii
- Alergii